Vols contractar-nos?
Projectes
Vols contractar-nos?
PROJECTES A MIDA
Al llarg dels anys, Septimani Seniores ha anat creant i representant projectes o actuacions tancades de diversa temàtica on es presenten diferents fets i esdeveniments relacionats amb l’antiguitat tardo romana. Tots els projectes son modulars, per tant, adaptables a les necessitats del client o institució interessada. D’altra banda, ja sigui a partir d’un projecte preexistent o sota demanada de l’entitat interessada, hom pot dissenyar un projecte inèdit per tal d’oferir un producte “clau en ma”, totalment adaptat als requeriments del client.
NOVILISSIMUS DOMINUS MEUS
Al segle V dC l’Imperi Romà es trobava en una situació de crisi continuada. Tan els problemes interns com les moltes i diverses invasions bàrbares amenaçaven greument la continuïtat de l’hegemonia i cohesió d’un imperi que havia governat mig món durant segles.
A principis del segle V, l’emperador romà Honori, des de la capital de l’Imperi que es trobava ara a la ciutat italiana de Ràvena, envia a Hispania una sèrie de comandaments militars per tal de recuperar el control dels territoris de la península que havien caigut en mans d’usurpadors i bàrbars.
El grup Septimani Seniores, representen situant-se als voltants de l’any 422, la recepció que ofereix, a la seva majestuosa vil·la, el Comes Hispaniorum Astirius al Magister Militum Castinus, enviat directament per l’emperador Honori amb la missió de continuar la reconquesta iniciada pel primer.
FELICIUM TEMPORUM REPARATIO (Roma: El darrer acte)
Presentem la recreació, d’una cort imperial tardana, amb tots els seus elements. Com a eix principal, mostrem la coronació simultània de Gal·la Placídia i el seu fill Valentinià III com a Augustus, un dels fets mes inversemblants de la història de l’imperi romà, i ens evidencia i ens mostra la lluita de Gal·la Placídia per la supervivència d’un imperi agonitzant.
AUGUSTUS IMPERATOR ET DEUS (El culte a August a la fi de l’Imperi)
Durant l’Imperi Romà, les manifestacions religioses vénen fixades des del poder central seguint un calendari on es relacionen detalladament totes les festes institucionals que cal celebrar i a qui cal honorar en cada cas. Aquest calendari és l’anomenat Feriale Duranum. Entre tots els cultes romans en destaca un, el culte a August.
En aquesta recreació representem aquest culte que es manté encara viu, dos-cents anys després, tal i com han evidenciat unes pintures recuperades a Dura Europos (Síria).
ELS ÚLTIMS LEGIONARIS
Com a resultat de les successives adaptacions a la situació de crisi constant del segle III dC i de les reformes de Dioclecià i Constantí, ja al segle IV, l’exèrcit tardoromà sembla, a primera vista, radicalment diferent de l’exèrcit romà altimperial que tots tenim present com a exèrcit romà per excel·lència. Descobrirem el com i el perquè de tots aquests canvis a partir de l’explicació de la indumentària, l’equipament i l’armament dels seus soldats. Reproduirem també diferents moviments militars de defensa i d’atac utilitzats en època tardoromana, com l’atac en forma de tascó o la maniobra defensiva en fulkon.
EVOLUTIO MILES LEGIONIS
L’evolució del exèrcit romà des de les guerres púniques fins a la desaparició de l’imperi romà d’occident. Per aquest fi, presentem diverses figures o soldats de diferents èpoques, amb el vestuari, l’armament i complements propis de cada període històric. Amb això mostrem al públic el procés de canvi que sofreix l’exèrcit, a conseqüència de l’expansió de l’imperi romà i el contacte amb d’altres cultures.